مرتب سازی براساس:
مجموعه ماکار یزد از آثار تاریخی مربوط به زرتشتیان یزد است. این مجموعه تاریخی که در اوایل دوره پهلوی ساخته شده، در سال 1313 به دست بازرگان پارسی ساکن هند به نام پشوتن جیدوسابایی مارکار برای پیشرفت امکانات رفاهی و فرهنگی ایرانیان به خصوص زرتشتیان بنا شد.
مجموعه خرمشاه یزد مجموعه ای است از مسجد، حسینیه، حمام و ساباط. محله خرمشاه بر سر راه مسیر یزد – کرمان قرار داشته و محل زندگی بسیاری از زرتشتیان است. دو دین و فرهنگ مسلمان و زرتشت از قدیم تا به امروز کنار هم با صلح در این منطفه زندگی کردهاند.
ندوشن شهر کوچکی درفاصله 70 کیلومتری یزد و با قدمت 5000 ساله است که مسجد جامع زیبایی را در خود جای داده. این مسجد متعلق به دوره آل مظفر و قرن هشتم هجری است. ندوشن یک نام زرتشتی است و این شهر از دیرباز محل اسکان زرتشتیان بوده است.
این خانه با مساحت 1320 مترمربع در زمان قاجار و بخشی در زمان پهلوی ساخته شده. این بنا در سالهای 1300 تا 1320 به مدرسه تبدیل شده. بعد از آن تاجر توتون و تنباکو آقای اخوان سیگاری این بنا را خرید و 50 سال در تصرف این خانواده بود.
خانه دکتر حجت واقع در خیابان امام خمینی یزد در زمینی به وسعت440 متر مربع بنا شده و دارای معماری کویری و اصیل ایرانی می باشد که از دوران صفویه و اوایل دوره قاجاریه به یادگار مانده است.
خانه های قدیمی شهر یزد از زیباترین آثار باقی مانده از دوران های مختلف تاریخی می باشند که با گذشت زمان برخی از آنها تغییر کاربری داده اند و به عنوان مکان هایی نظیر موزه یا اقامتگاه فعالیت می کنند.
حمام های شهر یزد از نظر معماری از جذاب ترین سازه های این شهر و حتی کشور می باشند که متاسفانه بسیاری از آنها به دلیل عدم آگاهی رسانی ناشناخته باقی مانده یا حتی تخریب شده اند. با این حال، تعداد اندکی از آنها که سالم مانده هنوز هم گردشگران بسیاری را به سمت این شهر تاریخی جذب می کنند.
خانه ملک ثابت یکی از خانه های تاریخی متفاوت و بی نظیر شهر یزد است که قدمت آن به دوران صفوی می رسد. این خانه با معماری متفاوت خود ارزش بافت تاریخی شهر یزد را دوچندان کرده است که از این حیث، بسیار جالب توجه است.
یزد به عنوان دومین شهر تاریخی جهان، دارای فرهنگ و تمدنی غنی می باشد و از همین رو اماکن تاریخی بسیاری را نیز در خود جای داده است. این بناها هم از نظر فرهنگی و هم از نظر معماری آثاری بی نظیر هستند که همواره گردشگران بسیاری را مجذوب خود می کنند.
مسجد برخوردار اثری به جا مانده از دوران پهلوی می باشد که در تاریخ 25 آبان سال 1384 با شماره 13727 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا ساخته ای از شخصی به نام حاج محمد حسین برخوردار که از تاجران ابریشم بوده است، می باشد.