• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  آتشکده آمل شهرستان مازندران استان آمل
  •  آتشکده آمل شهرستان مازندران استان آمل
  •  آتشکده آمل شهرستان مازندران استان آمل


آتشکده آمل

نام مرکز دیدنی

Atashkadeh of Amol

نوع مرکز دیدنی

مکان تاریخی

شهرستان

آمل

ناحیه

مرکز شهر

مدت زمان بازدید

نیم ساعت

ساعت بازدید

تمام روزهای سال

نرخ قیمت ورودی

رایگان

آدرس

استان مازندران، شهرستان آمل، محله پایین بازار

معرفی آتشکده آمل
اگرچه جنگل ها و دریای خزر از مقاصد گردشگری محبوب استان مازندران هستند، جاذبه های تاریخی این استان هم دست کمی از جاذبه های طبیعی آن ندارند و بازدید از آنها شما را ناامید نخواهد کرد. آتشکده آمل از جاذبه های تاریخی در شهرستان آمل این استان است که می توانید در سفر بعدی خود به مازندران از دیدن آن لذت ببرید. 
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به بازدید از بناهای باستانی ایران، به ویژه آثار به جا مانده از دوران پیش از اسلام علاقه مند هستند، بازدید از بنای دیدنی آتشکده آمل را حتما به شما پیشنهاد می کنیم. بازدید از این بنا نه تنها می تواند آگاهی شما را از تاریخ کهن شهر آمل افزایش دهد، بلکه تجربه متفاوتی از حضورتان در استان سرسبز مازندران خواهید داشت. آتشکده آمل که به اشتباه به نام آرامگاه شمس آل رسول آمل نیز شناخته می‌شود مربوط به دوره ساسانیان و پیش از به دنیا آمدن پیامبر اسلام است. این آتشکده در محله پائین بازار و در قسمت ساسانی شهر آمل که مشهور به عوام کوی بوده واقع شده است. در آن زمان این آتشکده در کنار بازار آمل بنا شده بود که از آن زمان آتشکده و بازار باستانی آمل به جای ماند و دژ ساسانی بر اثر هجوم اعراب تازی در صدر اسلام به کلی ویران شد. در سال های اخیر مرمت‌ های کوتاهی بر روی این اثر انجام شده است به طوری که سه سال داربست ‌هایی برای فرو نریختن این آتشکده به آن متصل بوده است و در سال ۱۳۹۱ نیز میراث فرهنگی مرمت این اثر را به اتمام رساند. 
ویژگی های خاص معماری این بنا موجب شده تا در شمار بناهای قرن نهم هجری قمری گیرد و در مقایسه با سایر برج های این دوره از وسعت قابل توجهی برخوردار است. ساختمان این آتشکده شامل بدنه چهار گوشه و برج مخروطی شکل است که در قسمت فوقانی بدنه مقرنس های تزیینی به چشم می خورد. گنبد آتشکده دو پوش است (یعنی گنبد داخلی و خارجی داشته) که متاسفانه هر دو پوش آن بر اثر زلزله و عوامل جوی منطقه ویران شده است. عمده تزیینات بنا شامل طاق و قوس و قرنیس های آجری و همچنین کاشیکاری در قسمت فوقانی می شود. از ویژگی های چشمگیر بنای این برج، کاربرد آجرهایی در ابعاد و اندازه های مختلف است که با توجه به ظاهر کلی و شباهت زیاد آن با دیگر برج ها و آتشکده های موجود در ایران، می توان گفت که از آثار قرن 8 یا 9 هجری و متعلق به دوره ساسانیان است. 
جالب است بدانید که جسد شمس آل رسول محمد بن محمود آملی با نام کامل شمس الدین محمد بن محمود آملی که از دانشمندان و پزشکان شناخته شده ایرانی بوده، در داخل این آتشکده دفن شده است.

ثبت ملی آتشکده آمل
این اثر در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۶۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به آتشکده آمل

تفریحات نزدیک به آتشکده آمل

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

این 10 کشور پتانسیل تبدیل شدن به مقاصد مهم گردشگری سال 2024 را دارند

چه در مورد پایداری وسواس داشته باشید و به دنبال برخی از زیباترین مقاصد اکوتوریسمی برای بازدید در کارائیب باشید و چه از علاقه‌ مندان به تاریخ باشید که به دنبال مکان‌ های باستان‌ شناسی جدید هستند، مکان‌ های زیبای متعددی در سراسر جهان برای کاوش وجود دارد، از جمله مقاصدی که پیش‌ بینی می‌ شود در میان پربازدیدترین های جهان در سال 2024 باشند.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مورد از پربازدیدترین عجایب طبیعی جهان

بر اساس گوگل و آخرین نظرسنجی های جمع آوری شده از اینستاگرام، تیک تاک و تریپ ادوایزر، در اینجا 10 شگفتی طبیعی که در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته اند، به ترتیب صعودی بر اساس تعداد بازدیدکنندگان سالانه رتبه بندی شده اند.

متن کامل مقاله

با 3 شهر محبوب آسیایی مناسب سفرهای تک نفره آشنا شوید

مکان‌ های شگفت‌ انگیز بسیاری در سراسر جهان برای کاوش کردن وجود دارد، اما برخی از این مکان ها برای سفرهای تک نفره مناسب تر هستند. آسیا مدت‌ هاست برای افراد ماجراجویی‌ که به تنهایی سفر می کنند، محبوب بوده است. در این مقاله 3 شهر برتر آسیایی را برای این افراد بررسی کرده ایم، پس بیایید نگاهی به آنها بیندازیم!

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید