موزه علوم و فناوری مرکزی برای معرفی مبانی تئوریک علوم مختلف و همچنین علوم کشف شده در ایران مربوط به دوران قبل و بعد از اسلام می باشد. پیشنهاد تاسیس این موزه برای اولین بار توسط وزارت علوم در سال 1356 مطرح شد. که با مصادف شدن با جریانات انقلاب شکوهمند اسلامی مانند همه پروژه ها متوقف گردید و بالاخره 33 سال بعد، مصادف با بهمن 1389 در محل کتابخانه ملی ایران افتتاح شد. که در سال 1391 به محل قدیمی کتابخانه ملی ایران در خیابان سی تیر منتقل شد. در حال حاضر این موزه دارای هفت بخش به شرح زیر می باشد:
1) فناوری های بومی
این موزه در مورد آسیاب، بادگیر و یخچال های طبیعی است و البته یک فیل فضانورد هم در راه پله های منتهی به این گالری قرار گرفته که کاملا بی ربط به این بخش می باشد و صرفا جنبه تزیینی دارد.
2) مرکز علم
مبانی علم فیزیک به بازدیدکنندگان است در این بخش بازدید کنندگان می توانند آنچه که در تئوری علم فیزیک توضیح داده شده با دستگاههای موجود در این بخش آزمایش کنند و با چشم خودشان اثبات عملی این دسته از تئوری های را ببینند.
3) گالری نور
سازمان جهانی یونسکو به پاس بزرگداشت دانشمندان جهان اسلام ابن هیثم سال 2015 را سال جهانی نور و فناوری های نوری اعلام کرد و به دنبال آن گالری نور در مرکز موزه علوم و فناوری ایران شکل گرفت. ابن هیثم برای اولین مرتبه به مبانی شناخت نور، شکست نور و تئوری های مرتبط با شکست نور پرداخت.
در این بخش بازدیدکنندگان با اشکال لیساژور، پلاریزور، اصل فرما، هولوگرام، بازی نور، آینه های بی نهایت، ساختار چشم و عیوب انکساری، بازی کوررنگی، میز قطعات اپتیکی و دیسک بنهام آشنا می شوند. یک دوربین قدیمی هم در این بخش وجود دارد که سمبل اتاق تاریک ابن هیثم می باشد.
4) گالری ابزار نجومی
این بخش ابزارآلات موجود در رصدخانه های سمرقند و مراغه را به نمایش گذاشته است. آنچه در این بخش دیده می شود بر مبنای رساله ای در باب نجوم از مویدالدین عرضی می باشد. که در رصدخانه مراغه از منجمان نامی بوده است. این بخش در اردیبهشت 96 به موزه علوم و فناوری اضافه شده است.
5) گالری ابزار جراحی
ابزارهای جراحی به نمایش گذاشته در این گالری مربوط به دوره چهارم هجری اوج پیشرفت جراحی در ایران می باشد. این ابزارها با توجه به آنچه که در کتاب «لتصریف لمن عجز عن التالیف» اثر خلف بن عباس زهراوی آورده شده است. طراحی و بازسازی شده است.
6) گالری انرژی هسته ای
این گالری در 8 بخش قصد دارد مزایای انرژی هسته ای را به بازدیدکنندگان آموزش دهد و در بخشی هم از شهدای هسته ای تجلیل به عمل آمده است.
7) از مورس تا موبایل
در این بخش با یک اینفوگرافیک 360 درجه سیر تحول تکنولوژی ارتباطات از تلگراف تا موبایل روی دیوارهای این گالری طراحی شده است.
8) کتابخانه
در کتابخانه موزه علوم و فناوری کتابهایی در زمینه فیزیک، نجوم، شیمی و تاریخ علم برای آگاه ساختن بازدیدکنندگان با ساخت دستاوردهای علمی دانشمندان می باشد.
دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: موزه علوم و فناوری ایران در خیابان امام خمینی خیابان، خیابان سی تیر قرار گرفته است.
اتوبوس: با استفاده از خط 4 اتوبوس های تندرو تقاطع پارک وی-چهارراه روغن نباتی در خیابان امام خمینی پیاده شوید. مستقیم بروید تا به خیابان سی تیر برسید. موزه علوم و فناوری ایران در خیابان سی تیر واقع شده است.
مترو: با استفاده از خط 1 یا 2 مترو در ایستگاه امام خمینی از قطار پیاده شوید از قطار پیاده شوید. مستقیم بروید تا به خیابان خیام برسید مسیرتان را به سمت راست خیابان خیام ادامه دهید تا به خیابان امام خمینی برسید. در سمت چپ مسیرتان را در امام خمینی ادامه دهید تا به خیابان سی تیر برسید. البته می توانید با استفاده از خط 2 مترو در ایستگاه حسن آباد نیز از قطار پیاده شوید. وارد خیابان امام خمینی شده و مستقیم بروید تا به خیابان سی تیر برسید. موزه علوم و فناوری ایران در خیابان سی تیر واقع شده است.
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
ازبکستان در قلب آسیای مرکزی قرار دارد و سرزمین زیبایی های خیره کننده، معماری های بی نظیر و تاریخ غنی است. اگر شما هم مجذوب این کشور زیبا شده اید، در این مقاله قصد داریم برخی از زیباترین مکان های دیدنی ازبکستان را معرفی کنیم و نگاهی به میراث بی نظیر این کشور بیاندازیم.
اگرچه برخی از شگفتی های طبیعی جهان، جایی در کارت پستال ها و اخبار ندارند، اما به اندازه بسیاری از مکان هایی که می شناسیم باورنکردنی هستند. در برخی موارد، این شگفتی های طبیعی حتی نفس گیرتر از شگفتی های شناخته شده هستند. با ما در این مقاله همراه باشید تا با ده شگفتی طبیعی در جهان که احتمالا چیزی از آنها نمی دانید آشنا شوید.
از سواحل سریلانکا تا جاده ابریشم ازبکستان، آسیا دلایل زیادی دارد که چمدان هایتان را ببندید و به آن سفر کنید. فضاهای سبز وسیع، استراحتگاه های بوتیک جذاب، قطارهای لوکس شب رو، و جاده ابریشم باستانی، تنها برخی از دلایلی هستند که فهرست ما از 11 بهترین مکان برای بازدید در آسیا در سال 2024 را تشکیل می دهند.