بعد از ملاقات مولانا با شمس تبریزی فصلی جدید در زندگی وی آغاز شد و مولوی عاشق و شیفته او گردید. آموزش ها و سخنرانی ها وی در مساجد بعد از نشست و برخاست با شمس شکل تازه ای به خود گرفت. شمس تبریزی با نام اصلی محمد بن علی بن ملک داد تبریزی در تبریز متولد شد و سیر و سیاحت خود را با دیدار با مولانا متوقف نمود.
وی که از دنیا دست شسته بود و تمام لذت ها و غرایزش را در عبادت و کارهای مقدس می یافت، بعد از سه سال در کنار مولانا بودن، افق های جدیدی را در زندگی وی گشود و او را در زمره عاشقان خدا قرار داد. شمس با شخصیت نیرومند و نفس گرمی که داشت مولانا را دگرگون ساخت و باعث شد وی از تمام دوستانش توجه برگیرد. حتی قسمت قابل توجهی از دیوان این بزرگمرد عالم معنویت و فلسفه به شمس اختصاص داده شد.
گفته می شود که مسجد شمس که در بین مردم قونیه به شمس مکامه (Shems Makamı) معروف است برای اولین بار در قرن سیزدهم ساخته شد و شمس از این مسجد قبل از اولین دیدارش با مولانا بازدید نموده. ساختار کنونی این مسجد حاصل انجام بازسازی ها و پروژه های گسترش مساحتی است که در سال 1520 به دستور امیر اسحاک بِی (Emir Ishak Bey) انجام شد. البته اطلاعاتی از سازنده اصلی آن در دسترس نیست. این مسجد به قسمت های مختلفش متصل است و از داخل با یک سقف ساده و از خارج با سقف هرمی مخروطی شکل پوشانیده شده است. مقبره این مسجد به شکل ایوانی است که در امتداد یک طاق چوبی بورسا که با هنر و کار قلم مزین شده به مسجد متصل می شود.
در ضلع دیگ مسجد دو پنجره به چشم می خورد که یکی از آنها در بالا و دیگری در پایین قرار گرفته است. گفته می شود در زیر تابوت موجود در مقبره این مسجد یک چاه وجود دارد، اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که در زیر این تابوت هیچ چاهی وجود ندارد، بلکه این مکان محل انبار مومیایی هاست. بدنه این مقبره از سنگ و سقف مخروطی شکلش از آجر ساخته شده، مقبره ای که در سال 1977 بازسازی و مرمت گردید. البته گفته می شود که تربت موجود در این مسجد جایگاه شمس تبریزی است و یکی از دیدنی های این مکان می باشد.
نکته: این مسجد در فاصله چند قدمی تا شمال خیابان اصلی علاءالدین کادیسی (Alaettin Caddesi) در قونیه قرار دارد.
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
ازبکستان در قلب آسیای مرکزی قرار دارد و سرزمین زیبایی های خیره کننده، معماری های بی نظیر و تاریخ غنی است. اگر شما هم مجذوب این کشور زیبا شده اید، در این مقاله قصد داریم برخی از زیباترین مکان های دیدنی ازبکستان را معرفی کنیم و نگاهی به میراث بی نظیر این کشور بیاندازیم.
اگرچه برخی از شگفتی های طبیعی جهان، جایی در کارت پستال ها و اخبار ندارند، اما به اندازه بسیاری از مکان هایی که می شناسیم باورنکردنی هستند. در برخی موارد، این شگفتی های طبیعی حتی نفس گیرتر از شگفتی های شناخته شده هستند. با ما در این مقاله همراه باشید تا با ده شگفتی طبیعی در جهان که احتمالا چیزی از آنها نمی دانید آشنا شوید.
از سواحل سریلانکا تا جاده ابریشم ازبکستان، آسیا دلایل زیادی دارد که چمدان هایتان را ببندید و به آن سفر کنید. فضاهای سبز وسیع، استراحتگاه های بوتیک جذاب، قطارهای لوکس شب رو، و جاده ابریشم باستانی، تنها برخی از دلایلی هستند که فهرست ما از 11 بهترین مکان برای بازدید در آسیا در سال 2024 را تشکیل می دهند.