مرتب سازی براساس:
حرم مطهر امام رضا، مهم ترین جاذبه ی گردشگری مشهد است. حرم واقع در مرکز شهد و مقبره امام رضا (ع)، هشتمین نسل از نوادگان حضرت محمد (ص) می باشد و از قداست خاصی برای مسلمانان برخوردار است. حرم امام رضا شامل آرامگاه ها، مساجد، صحن ها، رواق ها، کتابخانه و موزه است.
می توان از آرامگاه حافظ به عنوان قلب آرامش، مهد فرهنگ و هنر ایران و نماد شهر زیبای شیراز نام برد، آرامگاهی زیبا با فضایی شاعرانه و عاشقانه که زبان از توصیفش عاجز است. این آرامگاه پیکر مقدس شاعر شهیر ایران زمین، حافظ شیرازی را در دل دارد، یکی از بزرگترین شعرای فارسی زبان که از آن به عنوان شکسپیر ایران یاد می شود.
مجموعه گردشگری داش کسن با قدمتی نزدیک به 7 قرن از قدیمی ترین مکان های گردشگری زنجان است. این مجموعه در میان کوهی سنگی خودنمایی می کند. قرار گیری معبد داش کسن در میان کوه ها بسیار هوشمندانه و مهندسی شده بوده است.
شوش از شهرهای با تمدن ایران و جهان است. این شهر بناهای باستانی بسیاری را در خود جای داده است و از این میان می توان به آرامگاه دِعبِل خزاعی از شاعران معروف شیعیان و اهل بیت (ع)، اشاره کرد. وی در سال 144 خورشیدی در خاندانی شیعه و شاعر به دنیا آمد.
این مقبره یکی از جذاب ترین مکان های تاریخی شهر تبریز به شمار می رود و محل دفن ده ها تن از عرفا، دانشمندان و ادیبان مشهور است. از معروف ترین این بزرگان و شعرای آرمیده در این مکان می توان به شهریار، مولانا محمد ، بابا حسن ، شیروانی اشاره کرد.
آرامگاه پیر شالیار یکی از جاذبه های گردشگری کهن و پر رمز و راز کردستان است که در پس خود افسانه زیبایی دارد. پیر شالیار به عنوان یکی از بزرگان منطقه اورامان به شمار می رود و دو تعبیر برای پیشینه او وجود دارد. یکی از آنها مربوط به پیش از میلاد حضرت مسیح (ع) می باشد.
بابا یادگار از بزرگان قرن 8 قمری و فرزند بمیان گذار آیین یارِسان (اهل حق) به نام سلطان سهاک و داده سارا (دادا ساری) است. دشمنان یارسان، بابایادگار را به قتل رساندند و مریدانش وی را در دامنه منطقه ای کوهستانی تخت سرانه در روستایی نزدیک به شهرستان خوش آب و هوا دالاهو به خاک سپردند.
آرامگاه فردوسی در باغی زیبا و به سبک معماری هخامنشی، مشابه آرامگاه کوروش ساخته شده است. بنای این آرامگاه با توسط زنده یاد مهندس سیحون و به دستور انجمن آثار ملی سال 1343 آغاز و در سال 1347 به اتمام رسید.
علامه محمد باقر مجلسی یا همان علامه مجلسی و یا مجلسی ثانی، از فقهای شیعه در زمان حکومت شاه سلطان حسین صفوی بود. آرامگاه علامه مجلسی معماری مربوط به دوران صفوی را به وضوح در خود دارد. از نشانه های معماری صفوی در این آرامگاه می توان به آیینه کاری، سقف های بلند و دیگر مواردی از این قبیل اشاره کرد.
استان فارس بهشت گمشده جنوب ایران است که در جای جای آن فرهنگ و تمدن با شکوه ایران موج می زند. در میان این آثار کهن سال، معبد آناهیتا از منحصر به فردترین بناهای این استان است و با قرار گیری در شهر باستانی بیشاپور، این سایت را به یک مجموعه بی نظیر از آثار دوره ساسانی تبدیل کرده است.