مرتب سازی براساس:
سقاخانه گذر قلی مربوط به دوران قاجاریه می باشد. تاریخچه سقاخانه ها بر می گردد به زمانی که بعضی برای رفع تشنگی عزاداران محرم و بعضی برای رفع تشنگی رهگذران به طور دائمی ساخته می شدند. معمولا سازندگان این سقاخانه ها افراد خیری بودند.
تکیه روستای مقریکلا که به نام تکیه عبدالحسین خانی هم شناخته می شود، یکی از بناهای تاریخی مذهبی با معماری زیبا است که در 21 کیلومتری بابل و در روستای مقریکلا قرار دارد. این تکیه از تالاری وسیع و چند اتاق تشکیل شده است و تزیینات مختلفی از جمله نقاشی، کنده کاری و گچ بری در آن به چشم می خورد.
حسینیه فهادان مربوط به دوره قاجار می شود، این اثر در تاریخ 25 اسفند سال 1378 با شماره ثبت 2652 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مردم یزد هر سال در آستانه ماه محرم طبق رسوم دیرینه شان آئین بالا پوش کشی حسینیه بزرگ فهادان را به جا می آورند.
بقعه امامزاده یحیی یکی از محبوب ترین مکان های زیارتی شهر ساری است که در قرن 9 هجری قمری ساخته شده و به امامزاده یحیی و همچنین به خواهر و برادر ایشان تعلق دارد، که گفته می شود از فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند.
ساری هم از نظر جاذبه های طبیعی و هم از نظر شاهکارهای معماری شهری قابل تحسین است و همین امر باعث شده از مناطق محبوب گردشگران داخلی و خارجی در شمال کشور باشد. یکی از زیباترین آثار تاریخی دیدنی این شهر، بنای امامزاده عباس است.
امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است که روزانه پذیرای 30 هزار زائر از اقصی نقاط کشور می باشد. حرم امامزاده صالح سه درب ورودی دارد که درب شمالی و شرقی آن در بازار تجریش قرار گرفته و درب غربی در پایانه مسافر بری درون شهری قرار دارد. درب شمالی همیشه به روی زوار باز است.
ابوجعفر محمد بن علی ملقب به قاسم از نوادگان کوچکترین فرزند امام صادق (ع) است که در بین مردم به امام زاده جعفر معروف است. نقل است که شبی والی یزد خواب پیامبر می بیند که از او میخواد یکی از نوادگانش را که در یزد اقامت کرده حمایت کند.
نقل است امامزاده عبدالله بن موسی بن جعفر (ع) از نوادگان امام موسی کاظم و برادر امام رضا(ع) است. اشعار سردر بقعه نیز این مکان را متعلق به ایشان دانسته اما مدارک موثقی که نشان بدهد محل دفن امامزاده اینجاست، وجود ندارد. ساخت این بنا به قرن پنجم هجری شمسی برمیگردد.
تکیه تجریش نام تکیه بزرگی در میدان تجریش است و به خاطر موقعیت مکانی خود، به این نام خوانده می شود. تکیه تجریش در کنار امام زاده صالح و پاساژ تجاری قرار دارد و جزو اماکن دیدنی این محدوده به شمار می آید. تکیه تجریش پلان مستطیلی در 2 طبقه دارد.
به فرزندان و نواده های امامان و مقبره های آنان امامزاده گفته می شود. بیشتر امام زاده ها در شهر ها و روستا های ایران است و تعداد کمتری از آن ها در عراق موجود است. دلیل این امر مهاجرت گسترده ایشان از عراق به ایران به جهت امنیت ایران است.