مرتب سازی براساس:
می توان از شهر یزد به عنوان یکی از زیباترین و جذاب ترین شهرهای ایران نام برد، شهری که برای یک بار هم که شده باید به آن سفر کرد و از زیبایی هایش لذت برد. آتشکده یزد به عنوان نیایشگاه زرتشتیان یکی از محبوب ترین نقاط گردشگری این شهر به شمار می رود. این معبد در سال 1934 در دوران پهلوی ساخته شد و آتش مقدس یا آتش بهرام زرتشتیان را در پناه خود گرفت.
خانه امین الضرب در خیابان امیرکبیر یکی دیگر از خانه های قاجاری است که دست نخورده باقی مانده است. خانه امین الضرب یک عمارت دو طبقه است که مثل همه خانه های عهد قاجار در طبقه زیرینش حوضخانه ای وجود دارد و در طبقه فوقانی تالار با گچبری های زیبا و آینه کاری است.
خانه مشیرالدوله یا همان خانه پیرنیا، یکی از عمارت های بسیار زیبا و تاریخی پایتخت است. این بنا زیبا با نمایی آجری و چشم نواز در زمان قاجاریه ساخته شد و مالک آن حسن پیرنیا یا همان مشیر الدوله از نخست وزیران دوران احمدشاه بود.
عمارت فخرالدوله در حوالی میدان بهارستان یک عمارت دو طبقه قجری بسیار ساده است که در میانه باغی قرار دارد. در مقابل این عمارت یک حوض پلکانی که روی آن گلدان های پر از گل زیبا چیده شده است به فضای باغ طراوت و تازگی می دهد. فواره های حوض بعد از ظهرها روشن می شوند
اصفهان هزارها اثر تاریخی دارد و در بین آن 850 اثر ثبت شده وجود دارد. یکی از این آثار خانه سرهنگ وثیق مربوط به زمان قاجار است. خانه سرهنگ وثیق انصاری بنایی در 3 طبقه مخصوص خاندان بزرگ وثیق است.
بنای ارگ علیشاه در زمان تاج الدین جیلانی وزیر سلطان محمد خدابنده اولجایتو و سلطان ابوسعید بهادر خان در چهارصد سال پیش 716-736 هجری قمری در مرکز شهر تبریز ساخته شد. دلایل باستان شناسی و تاریخی نشان می دهد که ارگ علیشاه در واقع مسجد علیشاه است.
خانه حقیقی محل سکونت فردی به نام اخوان حقیقی بوه است. این خانه یکی از بناهای دوره صفویه است و نشانه های معماری آن دوران را کاملا در خود دارد. علاوه بر این نشانه ای معماری قاجار به ندرت در آن به چشم می خورد.
هم زمان با ساخت مسجد گوهرشاد، ندیمه وی، بانی ساخت مدرسه ای با مازاد مصالح مسجد شد، ساخت این مدرسه در سال 823 پایان یافت و در سال 1318 به ثبت رسید. پریزاد خانم از نوادگان خواجه ربیع است. در گذشته این مدسه خارج از محدوده حرم بوده است.
کاروانسرای شاه عباسی پیام مرند یکی از 999 کاروانسراهای شاه عباسی موجود در جاده ابریشم است که در روستای پیام (یام) واقع شده. قدمت آن به دوره صفویه برمی گردد. این کاروانسرا به دلیل قرارگیری در شاه راه ابریشم و موقعیت قرارگیری فعلی آن در جاده ترانزیت بازرگان، بزرگترین کاروانسرای شمال غرب کشور است.
برج چهل دختر با ارتفاع 15 متری، قطر خارجی 23 متری و قطر داخلی 5.5 متری در بخش دامغان درست در مجاورت ارامگاه دامغان- سمنان قرار گرفته است، برجی کهن با آسیب هایی نه چندان جدی که با گذشت چندین قرن هنوز هم روی پاهایش ایستاده.