مرتب سازی براساس:
شهر فرهنگ و هنر شیراز در گذشته دور میزبان تمدن ها و حکومت های بزرگ باستانی و پس از آن نیز در چندین دوره پایتخت حکومت هایی نظیر زندیه بوده است. به همین سبب آثار باستانی، تاریخی و هنری بی شماری در این شهر جای گرفته اند؛
عمارت زیبای فاضلی یا خانه فاضلی ها یکی از جاذبه های تاریخی برتر و معروف شهر ساری به حساب می آید که فاصله کمی با آثار تاریخی دیدنی دیگر دارد و از همین رو می توان در یک روز از همه آن ها بازدید کرد.
بدون شک یکی از زیباترین و دیدنی ترین جاذبه های تاریخی شیراز خانه زینت الملوک است. این خانه در 1290 قمری در زمان حکومت قاجار و به عنوان اندرونی باغ نارنجستان قوام ساخته شد. به همین سبب تونل زیر زمینی برای تردد ساکنین وجود دارد که با متصل کردن این 2 بنا، مجموعه قوام را به وجود می آورد.
کاروانسرای شاه عباسی میبد یکی از بناهای با شکوه به سبک معماری صفویه در زمان قاجار است. این بنا از بخش های متنوعی نظیر یخچال، آب انبار، راهداری و چاپارخانه تشکیل شده است. قرارگیری مجموعه در سرچشمه کاریز، آن را به مرکز اصلی حمل و نقل یزد در زمان های قدیم تبدیل کرده بود.
شنیدن نام منار جنبان اصفهان برای افراد زیادی این سوال ها را به وجود می آورد که چیست و چگونه ممکن است منار یا بنایی تکان بخورد. منار جنبان در تمام دنیا از ظریف ترین و جالب ترین انواع بناها در معماری محسوب می شوند.
آب انبار وکیل یکی از آب انبار های مربوط به دوره زندیه است. مجموعه ای از آب انبارها مانند آب انبار دیوان خانی، آب انبار حافظیه و آب انبار هفت تن در زمان کریم خان زند برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنین شیراز احداث شده است.
سردر باغ ملی با نمای منحصر به فرد خود، یکی از المان های مهم شهر تهران به شمار می رود. این دروازه چشم نواز تا پیش از ساخته شدن برج آزادی، نماد اصلی شهر تهران به شمار می روفت و بنایی است متعلق به دوره قاجاریه. در ابتدا سردر به منظور ورودی میدان مشق ساخته شد.
کاروانسرا رشتی که به همت حاج ابوالقاسم رشتی از تجار مشهور زمان خود در ابتدای روستای عقدا در دوره قاجاریه و در سال ۱۲۵۵ بنا شده، از کاروانسراهای خوش نقشه و به سبک کاروانسراهای شاه عباسی است. روبروی این کاروانسرا آب انباری نیز با همین نام وجود دارد.
حمام های عمومی ایران، همواره از نظر هنر معماری و نقش غیر قابل انکار آنها در فراهم آوردن محلی برای گرد هم آمدن و ملاقات مردم با یکدیگر، مورد توجه بوده اند. حمام حسن آباد یکی از حمام های دوران قاجار است که اگرچه قدیمی است ولی به شکل مدرن بازسازی شده و حتی مجهز به دوش است.
در عصر قجر حمام های زیبای زیادی در تهران ساخته می شد و حکم کافه های امروزی برای گردهمایی های دوستانه و خانوادگی را داشت. یکی از این حمام های قدیمی زیبا در عصر فتحعلی شاه قاجار در مجله پامنار تهران در نزدیکی مسجد پامنار ساخته شده است.