مرتب سازی براساس:
در فاصله ای نه چندان دور از شهر شیراز و مجموعه باشکوه تخت جمشید، مجموعه تاریخی و ارزشمند دیگری به نام نقش رستم وجود دارد که یکی از مهم ترین بناهای این مجموعه کعبه زرتشت نام دارد؛
این بنا در زمان قاچار و توسط علی آقا شیرازی (جد بزرگ مرتاضها) ساخته شده و در سال 1377 به شماره 2085 به عنوان یکی از آثار ملی ایران در لیست ثبت شده. این خانه همانند بناهای هم دوره خود از سبک و سیاق جدا شدن بخش خصوصی و عمومی خانه بهره برده است.
خانه موتمن الاطبا با صد و سی سال قدمت، اولین خانه سه طبقه ساخته شده در تهران است که متعلق به میرزا زین العابدین دنبلی ضرابی معروف به موتمن الاطبا اولین فارغ التحصیل مدرسه دارالفنون می باشد. وی یکی از حاذق ترین پزشکان در دربار ناصرالدین شاه بود.
خانه مینایی خانه یکی از زنان غیر رسمی ناصرالدین شاه قاجار و مادر کامران میرزا نایب السلطنه سوم بوده است که امروزه تبدیل به موزه خیابان ولیعصر شده و هفت بخش دارد. خانه مینایی به سبک قاجاری ساخته شده است که دو حیاط دارد و ساختمان در وسط قرار گرفته است.
شهر کویری یزد به دلیل شرایط آب و هوایی خاصی که دارد، در طول تاریخ محل ساخت آب انبارهای متعددی بوده است تا زندگی راحت تری را برای ساکنانش فراهم کند. یکی از این آب انبارها، آب انباری است که در دوران قاجار و با نام کاکامیر ساخته شده است.
در بخش قدیمی شهر ساری انواع عمارت ها و بناهای تاریخی به چشم می خورد که از جاذبه های استان مازندران به شمار می آیند. یکی از آنها عمارت تاریخی رمدانی می باشد که در محله آب انبار نو ساری قرار گرفته و از بناهای زیبای به جا مانده از دوران قاجار است.
فتحعلی شاه قاجار در سال 1221 قمری دستور داد تا این مدرسه ساخته شود و معماری به نام محمد شفیع آن را تا سال 1229 هجری قمری ساخت. او این مدرسه را در مجموعه تاریخی بازار کاشان و به سبک مدارس آن زمان و شبیه به نمونه های هم سن در اصفهان ساخت.
عمارت دبیرالملک از خانه های قدیمی مربوط به دوره قاجار است. این خانه متعلق به میرزامحمدحسین خان فراهانی وزیر امور خارجه ناصرالدین شاه بوده است که مدتی هم وزیر داخل بوده و تولیت آستان قدس رضوی را نیز بر عهده داشته است.
انجمن شاهنشاهی حکمت و فلسفه برای نخستین بار در سال 1353 به صورت یک انجمن خصوصی توسط سید حسین نصر در ایران شکل گرفت. این انجمن با تقلید از موسسه بین المللی فلسفه در فرانسه و با ترغیب ریموند کلیبانسکی رییس این موسسه در فرانسه کار خود را آغاز کرد.
یاورخان از صاحب منصبان و نظامی های زمان قاجار بود، فرزندش سرتیپ محمد سدهی نیز فرمانده سپاه ضل السلطان، حاکم اصفهان بود و در زمان جنگ جهانی اول و شیوع قحطی و بیماری، بسیار خوب به برقراری امنیت در اصفهان پرداخت. او 4 فرزند داشت.