مرتب سازی براساس:
در میان بافت تاریخی یزد، میدان امیرچخماق با قدمتی نزدیک به قرن 9 قمری و حکومت تیموریان یکی از نشانه های شهری و مرتفع شهر یزد محسوب می شود. این بنای ارزشمند کاربری های متنوعی ازقبیل مسجد، تکیه، کاروانسرا، خانقاه، حمام عمومی و قنات را در خود جای داده است.
بقعه سید تاج الدین ابراهیم آباد معروف به گنبد تاج مربوط به سده هشتم به بعد است و با شماره 2035 در تاریخ 19 آذر ماه سال 1378 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بنای این اثر کاملا خشتی و گلی است که طرح هشت ضلعی و برج مانندی دارد و ارتفاع هر یک از ضلع های آن به چهار متر می رسد.
ساختمان فرهنگستان هنر در خیابان ولیعصر یکی از ساختمان های زیبا به سبک معماری ایرانی می باشد که در آن هر از چند گاهی نقد و بررسی آثار سینمایی صورت می گیرد و تنی چند از هنرمندان محبوب و مردمی به نقد فیلم می پردازند.
شهر ساری همچون بسیاری از شهرهای ایران دارای جاذبه های تاریخی بسیار زیبایی است که از نظر معماری قابل تحسین هستند و بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود. برج سلطان زین العابدین یکی از این آثار تحسین برانگیز است که در نزدیکی امامزاده یحیی قرار دارد.
مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان در سال 1378 زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد تاسیس شد و هدف آن توسعه هنر اصفهان تا به امروز شده است. بر روی این مجموعه نیز نام هنرمند ارزشمند اصفهانی، استاد محمود فرشچیان قرار گرفته است که هنر نگارگری شان زبانزد ایرانیان و جهانیان است.
موزه خالو صالح به عنوان اولین موزه ای شناخته می شود که توسط یک شخص در سال 1398 در قشم به ثبت رسیده است. آثار این موزه با تلاش صالح روزبه و دیگر افراد محلی در طی 10 سال گردآوری شده و شامل 355 شی است.
کوشک عزت آباد ابرکوه یکی از جاذبه های تاریخی برجای مانده از دوران قاجاریه و پهلوی در این شهرستان است که در بخش شرقی قلعه عزت آباد قرار دارد. آنطور که گفته می شود شخصی به نام سالار نظام دستور ساخت این بنا را داده است تا محلی برای زندگی رعایا و کشاورزان باشد.
قدیمی ترین عمارت اداری ساخته شده در تهران عمارت قزاقخانه است که در سال 1271هجری شمسی ساخت آن به دستور مظفرالدین شاه قاجار آغاز شد و در زمان ناصرالدین شاه تکمیل گردید. این عمارت دقیقا در روبه روی سر در باغ ملی قرار گرفته است.
مسجد جامع آمل یکی از مساجد جامع قديمي ايراني است که مربوط به اواخر دوران صفوی بوده و بر اساس منابع ذکر شده از سال ۱۱۰۶ به دستور شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده و خوشبختانه پس از زلزله و آتشسوزی رخ داده هنوز پابرجاست.
مسجد جامع بفروییه یا مسجد حاجی ملک در محله پایین بخش بفروییه شهر میبد قرار دارد. این مسجد نیز از قسمت های مختلفی چون گرمخانه مخصوص فصل های سرد و ایوان و تابستان خانه تشکیل شده. این بنا با خشت و گل ساخته شده و تنها قسمت کوچکی از قسمت شرقی بام آجری است.