مرتب سازی براساس:
در دل کویر زیبای یزد یکی از شاخص ترین کاروانسراهای عهد صفویه قرار دارد. این بنای دوار با نام زین الدین از رباط های بسیار زیبایی است که نزدیک به 400 سال پیش ساخته شده است. علی رقم هندسه دایره کاروانسرا، داخل این بنای تاریخی 12 وجهی بوده است.
در زیر جزیره زیبا کیش قناتی قرار دارد که به شهر زیر زمینی کاریز شهرت یافته است. این قنات با تاریخ 2500 ساله اش آب قابل شرب جزیره را تامین می کرد. قنات کیش در اصل شهر زیر زمینی نبوده و شامل راه های زیرزمینی برای هدایت آب بوده است.
نگارخانه کاخ گلستان موزه نقاشی های دوران قاجاریه می باشد. این تالار در ضلع شمال غربی کاخ گلستان در زیر تالار سلام یا تاج گذاری یا موزه قرار دارد. بنای نگارخانه در سال 1252 هجری شمسی نهاده شد.
موزه جواهرات ملی محل نگهداری کلیه جواهرات باقیمانده از دوره صفویه تا به امروز می باشد. هر کدام از اشیا داخل این موزه برای خود داستانی دارند و فراز و نشیب هایی را طی کرده اند. تا قبل از دوره پهلوی هیچ کدام از پادشاهان اقدام به جمع آوری جواهرات حکومتی نکرده بودند.
موزه های عروسک در سرتاسر دنیا طرفداران بسیاری داشته اند و در ایران نیز تعدادی از آنها با روایت خاطرات نسل های مختلف پ و فرهنگ های گوناگون وجود دارد. خانه موزه عروسک و اسباب بازی کاشان از جمله این موزه های دیدنی بوده و عروسک های متعددی را در خانه تاریخی سهرابی جای داده است.
آب در همه جای دنیا موضوع حیاتی می باشد، اما در ایران به دلیل بخش کویری و به نسبت وسیع آب و هوای گرم و خشکی بر آن حاکم است. این فاکتور طبیعی اهمیت ویژه ای یافته و از قدیم راه های خلاقانه ای برای به دست آوردن، انتقال و نگه داری آب اندیشیده می شد.
مسجد چند صد ساله تاریخانه دامغان با قدمت ساسانی در ابتدا کاربری آتشکده داشت اما در قرن 2 قمری به مسجد تبدیل شد و بنای آن نیز گسترش یافت. به نوعی می توان گفت این مجموعه ارزشمند از نخستین مساجد ایران به شمار می رود و از مراکز اصلی عارفان و صوفیان محسوب می شود.
در میان همه حمام های عمومی عهد قاجار می توان به جرات از حمام نواب به عنوان یکی از زیباترین ها یاد کرد. این حمام که زمانی مختص استفاده درباریان دوره پهلوی بوده است بعد از نمایش فیلم قیصر معروف شد. فیلمبرداری بخش هایی از فیلم قیصر در این حمام باعث شهرت این حمام شد.
برج آزادی از نمادهای اصلی شهر تهران محسوب می شود. هدف از ساخت این برج در قسمت غرب تهران این بود که در مجاورت فرودگاه مهرآباد که مسیر تردد گردشگران خارجی بود بنایی که معرف فرهنگ ایرانی باشد ساخته شود تا هم به صنعت گردشگری کمک شود و هم نماد ایران باشد.
از ابتدای ورود ادوات نظامی به ایران پیشرفت های زیادی در زمینه سلاح و ادوات جنگی به وجود آمده و شاید این تنها زمینه ای است که پیشرفت در آن موجبات بدبختی انسان ها را فراهم آورده است. موزه نظامی در سال 1362 به مناسبت هفته دفاع مقدس افتتاح شد.