• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل
  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل
  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل
  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل
  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل
  •  پل محمد حسن خان شهرستان مازندران استان بابل


پل محمد حسن خان

نام مرکز دیدنی

Mohammad Hasan Khan Bridge

نوع مرکز دیدنی

پل و رودخانه و تنگه

شهرستان

بابل

مدت زمان بازدید

1 ساعت

ساعت بازدید

تمام روزهای سال

نرخ قیمت ورودی

رایگان

آدرس

مازندران، بابل، جاده قدیم آمل به بابل، پل محمد حسن خان قاجار

معرفی پل محمد حسن خان
استان مازندران همواره از مقاصد محبوب گردشگرانی بوده که به دنبال یافتن مکان های دنج، زیبا و آرامش بخش هستند. این استان بیشتر به دلیل دریا، جنگل و مناظر بکر طبیعی آن در میان ایرانیان شناخته شده است و اکثر کسانی که به مازندران یا شمال کشور سفر می کنند بیشتر به دنبال گشت و گذار در مکان های طبیعی آن هستند. با این وجود، شهرهای این استان جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیاری دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود. پل محمد حسن خان بابلیکی از این مکان های تاریخی است که در سفر بعدیتان به این شهر بازدید از آن را به شما پیشنهاد می کنیم. 
بابل به عنوان پرجمعیت‌ ترین شهرستان استان مازندران از گذشته تا کنون شهری پر رونق بوده و همین امر باعث شده تا آثار ارزشمند بسیاری در آن بنا شود. پل محمدحسن خان که به نام پل هفت چشمه نیز شناخته می شود، یکی از پل ها و بناهای قدیمی شهرستان بابل می باشد. این پل در زمان قاجاریه و به جای پل قدیمی تری که در زمان غزنویان ساخته شده بود، بر روی رودخانه بابلرود بنا شده است. پل محمدحسن خان در 2 کیلومتری مرکز شهر بابل قرار داشته و در اطراف آن 5 محله از جمله شهرک چمران، شهرک فرهنگیان، سرپل محمدحسن خان بخش دو و سه و همچنین محله سرپل محمدحسن خان مرکزی وجود دارد. 

تاریخچه پل محمد حسن خان
این پل توسط جد «آقا محمدخان قاجار» محمدحسن خان، پس از پیروزی بر «کریم‌خان زند» و تصرف شهر بابل و نیز دیگر نقاط مازندران، برای قدردانی از مردم بابل با صرف هزینه 12 هزار تومان احداث شد. این پل با طول ۱۴۰ متر و عرض ۶ متر، دارای هفت چشمه یا طاق اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آنها از بستر رودخانه ۱۱ متر است. پس از گذشت بیش از 3 قرن، پل محمد حسن خان هنوز هم یکی از پل های مهم مازندران از نظر مسائل اقتصادی و ارتباطی است. 
پل محمد حسن خان تا سال 1343تنها راه ارتباطی بین بابل و آمل (بندپی شرقی و بندپی غربی) بود ولی از زمان ساخت یک راه جدید از سوی غرب شهر، هیچ ماشینی از روی این پل عبور نمی کند و با ساخت مجسمه هایی به یاد قدیم، این مکان تنها محل پیاده رو شده است و حتی عبور ماشین های سنگین از زیر آن نیز ممنوع است. این پل پیش از این یک بار توسط رضاشاه پهلوی مرمت شده و نمای آن بیشتر شبیه به بناهای دوران صفوی است و از سفیده تخم مرغ و ساروج برای ساخت آن استفاده شده است. این اثر در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۴۱۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به پل محمد حسن خان

تفریحات نزدیک به پل محمد حسن خان

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

این 10 کشور پتانسیل تبدیل شدن به مقاصد مهم گردشگری سال 2024 را دارند

چه در مورد پایداری وسواس داشته باشید و به دنبال برخی از زیباترین مقاصد اکوتوریسمی برای بازدید در کارائیب باشید و چه از علاقه‌ مندان به تاریخ باشید که به دنبال مکان‌ های باستان‌ شناسی جدید هستند، مکان‌ های زیبای متعددی در سراسر جهان برای کاوش وجود دارد، از جمله مقاصدی که پیش‌ بینی می‌ شود در میان پربازدیدترین های جهان در سال 2024 باشند.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مورد از پربازدیدترین عجایب طبیعی جهان

بر اساس گوگل و آخرین نظرسنجی های جمع آوری شده از اینستاگرام، تیک تاک و تریپ ادوایزر، در اینجا 10 شگفتی طبیعی که در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته اند، به ترتیب صعودی بر اساس تعداد بازدیدکنندگان سالانه رتبه بندی شده اند.

متن کامل مقاله

با 3 شهر محبوب آسیایی مناسب سفرهای تک نفره آشنا شوید

مکان‌ های شگفت‌ انگیز بسیاری در سراسر جهان برای کاوش کردن وجود دارد، اما برخی از این مکان ها برای سفرهای تک نفره مناسب تر هستند. آسیا مدت‌ هاست برای افراد ماجراجویی‌ که به تنهایی سفر می کنند، محبوب بوده است. در این مقاله 3 شهر برتر آسیایی را برای این افراد بررسی کرده ایم، پس بیایید نگاهی به آنها بیندازیم!

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید