• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  خانه دکتر ابتهاج شهرستان تهران استان تهران
  •  خانه دکتر ابتهاج شهرستان تهران استان تهران
  •  خانه دکتر ابتهاج شهرستان تهران استان تهران
  •  خانه دکتر ابتهاج شهرستان تهران استان تهران


خانه دکتر ابتهاج

نام مرکز دیدنی

Doctor Ebtehaj House

نوع مرکز دیدنی

مکان تاریخی

استان

شهرستان

تهران

منطقه

لاله زار، فردوسی و شیخ هادی

ناحیه

مرکز شهر

ساعت بازدید

فعلا به دلیل بازسازی تعطیل است

آدرس

تهران، میدان بهارستان، خیابان مجاهدین اسلام، خیابان ایران، مدرسه راهنمایی شهیداندرزگو (خانه دکتر ابتهاج)

خانه دکتر ابتهاج تنها بخش باقی مانده از باغ بزرگ سردار در زمان فتحعلی شاه قاجار است. این خانه در گوشه ضلع جنوب غربی باغ سردار قرار دارد. باغ سردار یک باغ 70 هکتاری متعلق به محمد حسن خان قزوینی، سردار لشکر فتحعلی شاه قاجار بود که بعد از فوت وی میان ورثه اش تقسیم شد و پلاک های مختلف آن مورد معامله قرار گرفت. مجدالملک وزیر وظایف و اوقاف ممالک محروسه و متولی بارگاه رضوی در زمان ناصرالدین شاه بخشی از آن را خرید و تبدیل به خانه ای با پنج عمارت کرد. سر در آن و بخشی از هشتی بزرگ این عمارت بعدها توسط نوادگان مجدالملک در زمان محمدرضاشاه پهلوی تخریب شد و به صورت مغازه درآمد. 4400 متر آن را نیز عبدالحسین ابتهاج سمیعی خریداری کرد و پنج عمارت 700 متری در آن ساخت. عبدالحسین ابتهاج در سال 1309 در رشت متولد شد و فارغ تحصیل دانشگاه استنفورد آمریکا، ویل کرنل و نیویورک در رشته پزشکی داخلی می باشد. عبدالحسین ابتهاج سمیعی در سال ۱۳۴۱ به ایران آمد. وی بیمارستان ها و دانشگاههای زیادی در ایران تاسیس کرد. از جمله آنها می توان به بیمارستانهای فیروزگر، پارس، مرکز پزشکی شاهنشاهی، دانشگاه رضاشاه کبیر، دانشگاه گیلان، دانشگاه بلوچستان و دانشگاه رازی را نام برد. وی ریاست چند دانشگاه و بیمارستان را نیز برعهده داشت و در آن ها علاوه بر طبابت به تدریس نیز می پرداخت. او همچنین به مقام وزارت بهداری و وزارت علوم منصوب شد. در سال 1357 با مصادف شدن انقلاب اسلامی به آمریکا رفت و مدیر بخش داخلی بیمارستان نیویورک شد. مجلات آن زمان او را خوش پوش ترین مرد ایرانی دانسته اند وقتی به عکسش نگاه می کنی باور نمی کنی که این مرد متولد 1309 باشد. وی سرانجام در سال 1379 در نیویورک دعوت حق را لبیک گفت. بعد از انقلاب 1357 اموال ابتهاج نیز مانند سایر درباریان و وزرای پهلوی توسط ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد. بخشی از خانه ابتهاج در اختیار آمووزش و پرورش قرار گرفت و مدرسه دخترانه اندرزگو در سال 1358 در یکی از عمارت های پنج گانه منزل ابتهاج تاسیس شد. حیاط و عمارت شمالی این خانه در سال 1395 به دلیل شکایات مستمر ورثه ابتهاج توسط شهرداری تهران به مبلغ پانصد میلیون تومان از آنها خریداری شد. 500 میلیون برای 1000 متر و تصمیم گرفته شد در محل این خانه یک کافه محله و بوستان تاسیس شود. سرانجام این عمارت در سال 1396 با آنکه در فهرست آثار ثبتی بود تخریب شد. سایر عمارت های خانه ابتهاج در حال تخریب است و شهرداری در نظر دارد مدرسه اندرزگو و مغازه های اطرافش را مجددا از آموزش و پرورش بخرد و تبدیل به یک بوستان برای اهالی محل نماید.

ثبت ملی 
این اثر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۸۷۷  به ثبت ملی رسید.

دسترسی به خانه ابتهاج
وسیله نقلیه شخصی: خانه ابتهاج در میدان بهارستان، خیابان مجاهدین اسلام، خیابان ایران، مدرسه راهنمایی شهیداندرزگو واقع شده است.
مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو متروی شهدا در خط  6 می باشد. که 700 متری با خانه ابتهاج یا مدرسه اندرزگوی فعلی فاصله دارد.
اتوبوس: اتوبوس هایی که در چهارراه آبسردار توقف دارند تنها 150 متر با خانه ابتهاج یا دبیرستان دخترانه اندرزگو فاصله دارند.


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به خانه دکتر ابتهاج

تفریحات نزدیک به خانه دکتر ابتهاج

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

با 10 فرودگاه برتر جهان تا سال 2024 آشنا شوید

فرودگاه ها همچون دروازه های مهم جهانی، ما را به نقاط دوردست دنیا متصل می کنند. این مراکز حمل و نقل هوایی، تسهیلات لازم را برای هواپیما فراهم کرده، لجستیک حمل بار را انجام می دهند. در اینجا ما سفری را آغاز می کنیم تا 10 فرودگاه بزرگ جهان در سال 2024 را بررسی کنیم. ما به طور خاص بر روی اندازه زمین آنها تمرکز کرده و از رتبه دهم تا اول شمارش معکوس می کنیم…

معرفی 9 کشور کوچک که می توانید در یک روز همه جای آن را ببینید!

از کشورهایی دیدن کنید که به قدری کوچک هستند که فقط در یک روز می توانید آنها را کاوش کنید! از جذابیت تاریخی سن مارینو گرفته تا شهر مجلل موناکو و مناظر زیبای لیختن اشتاین، خود را برای سفری بی نظیر در میان این کشورهای کوچک آماده کنید و در عرض یک روز آنها را به طور کامل کاوش کنید. برای آشنایی بیشتر با این کشورها ادامه مطلب را بخوانید.

متن کامل مقاله

با 12 مورد از قدیمی ترین شهرهای جهان آشنا شوید

اگرچه تعیین قدیمی ترین شهرهای جهان در تاریخ باستان یک کار پیچیده است، اما محققان در مورد چیزهای زیادی بحث کرده اند تا به نتیجه برسند. این بدان معناست که عنوان نهایی «قدیمی‌ ترین شهر جهان» همیشه موضوعی قابل بحث باقی می‌ ماند، اگرچه نمی‌ توانیم رقبای قدرتمند خاصی را که در این فهرست هستند نادیده بگیریم.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید