• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان


  •  منار میلو (طربال) شهرستان فارس استان فیروز آباد
  •  منار میلو (طربال) شهرستان فارس استان فیروز آباد
  •  منار میلو (طربال) شهرستان فارس استان فیروز آباد
  •  منار میلو (طربال) شهرستان فارس استان فیروز آباد
  •  منار میلو (طربال) شهرستان فارس استان فیروز آباد


منار میلو (طربال)

نام مرکز دیدنی

Milo Minar

نوع مرکز دیدنی

مکان تاریخی

استان

شهرستان

فیروز آباد

ناحیه

اطراف شهر

مدت زمان بازدید

کمتر از 1 ساعت

ساعت بازدید

نیمه اول سال از ساعت 08:00 الی 20:00, نیمه دوم سال از ساعت 08:00 الی 18:00

نرخ قیمت ورودی

ارزان

متوسط قیمت بلیط

3،000 تومان

آدرس

استان فارس، 6 کیلومتری شهرستان فیروزآباد، شهرگور

شهر باستانی گور با قدمت دیرین خود از آثار فاخر زمان ساسانیان است. این شهر همچون شهرها تاریخی دیگر از نماد بلند مرتبه ای به نام منار بهره جست تا از فاصله های دور قابل روئیت باشد. منار میلو با پلان مربع شکل نام این برج بلند مرتبه است و در مرکزیت شهر مدور گور قرار دارد. سازه برج تنها سازه ای در این شهر است که از سنگ خارا و ملات ساروج به جای خشت استفاده کرده است. محیط این برج مربع شکل را اضلاع 9 متری تشکیل داده اند و بیش از 30 متر ارتفاع دارد. سازندگان بنا بر روی جدار خارجی پلکان مدوری ساخته بودند اما در حال حاضر تخریب شده اند. در نوشته های فرصت الدوله شیرازی، نویسنده قجری، گفته شده میان میل توخالی است.
پیش از آن گفته شد در شهرها از برج های بلند قامت استفاده می شد اما یکی از کاربردهای دیگر چهره نمادین خداست گویی برج از زمین و دنیای مادی به خدا و دنیای معنوی می رسد. قرارگیری آن در مرکز شهر سبب تقسیمات درست شهر به بخش هایی هم راس شده است. مطالعات اخیر بر روی منار میلو به عملکرد چشمگیری از این بنا اشاره می کند. بر طبق این مطالعات چون سازه در ارتفاع پایین تری از کوه ها قرار گرفته است آب جاری شده از کوه ها به دلیل حفظ تعادل فشار به سمت بالای برج سعود می کرد و سپس از طریق راه هایی روانه سایر بخش های شهر می شد. در پژوهش های دیگر برج میلو را به عنوان بخشی از معبد آناهیتا یا همان الهه آب فرض کرده است. در کتب عربی از نام طربال برای آن استفاده شده است. در نوشته های ایرانی نام های دیگری برای آن گفته شده اما بیشتر به بنای تاریخی دیگری در شهر باستانی گور به اسم تخت نشین اشاره دارد، از این میان می توان به ایران گرده در فارسنامه ابن بلخی، کیاخوره، ایوان کیاخوره و ایران کیاخوره در نوشته های اصطخری جغرافی دان قرن 10 میلادی اشاره کرد.
این منار و 2 اثر تاریخی تخت نشین یا همان گنبد کیرمان و رصدخانه، آثار بجا مانده از شهر چشم نواز و ارزشمند گور محسوب می شوند و در اطراف شهر نیز بنای با شکوه آتشکده اردشیر بابکان یا پاپکان، نقش برجسته های تنگاب فیروز آباد، قلعه دختر و پل مهرنرسه خود نمایی می کنند.
منار میلو با شماره ثبت 289 در 29 آذر ماه سال 1316 خورشیدی به ثبت میراث ملی ایران در آمد.

نکته: نرخ بلیط ورودی گردشگران خارجی 20،000 تومان می باشد


نقشه و موقعیت جغرافیایی

مشاهده دیدنی های اطراف روی نقشه

آب و هوا

دیدنی های نزدیک به منار میلو (طربال)

تفریحات نزدیک به منار میلو (طربال)

نظرها

هنوز نظری در این مورد درج نشده است.

ایران گردی
محبوبترین دیدنی های ایران

مقاله های گردشگری

با 3 شهر محبوب آسیایی مناسب سفرهای تک نفره آشنا شوید

مکان‌ های شگفت‌ انگیز بسیاری در سراسر جهان برای کاوش کردن وجود دارد، اما برخی از این مکان ها برای سفرهای تک نفره مناسب تر هستند. آسیا مدت‌ هاست برای افراد ماجراجویی‌ که به تنهایی سفر می کنند، محبوب بوده است. در این مقاله 3 شهر برتر آسیایی را برای این افراد بررسی کرده ایم، پس بیایید نگاهی به آنها بیندازیم!

متن کامل مقاله

پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2023 را بشناسید

آیا هنگام جستجو در میان محتواهای مربوط به سفرهای هیجان انگیز در رسانه های اجتماعی، فکر می کنید که همه در حال سفر به مکان های مشابه هستند؟ خوب اگر اینطور است باید دوباره فکر کنید. داده‌های آخرین گزارش سفر جهانی در "بازار جهانی سفر"، همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقاضاترین کشورهای جهان بدانید را نشان می‌دهد. بیایید باهم نگاهی به آنها بیندازیم.

متن کامل مقاله

معرفی 10 مکان در آسیا برای بازدید در ماه مارچ

سفرهای جدیدی که در این ماه محبوب هستند، سفر اورینتال اکسپرس از میان آسیا است که در فوریه امسال همراه با جشنواره‌ های محلی، کنسرت تیلور سویفت و نمایشگاه‌ های فرهنگی در سراسر آسیا، از کره جنوبی تا نپال، باز می‌ گردد. در حالی که جمعیت در سریلانکا در این زمان کم شده و جای خود را به سواحل خالی می دهد، ژاپن از مسافران خود استقبال می کند.

متن کامل مقاله

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید