در اوایل دهه 1990 همزمان با زوال اتحاد جماهیر شوروی، باکو مرکز تادیب های سختگیرانه و سرکوب های خشونت انگیز علیه جنبش های استقلالی بود. در جریان این اتفاقات در این خیابان تعداد زیادی از مردم آذربایجان به دست نیروهای نظامی شوروی قتل عام شدند. این کوچه بعد از به وقوع پیوستن این اتفاقات به پاس گرامیداشت یاد و خاطره 15000 قهرمان آذربایجانی از جمله کسانی که در جریان قتل عام سیاه ماه ژانویه جان خود را از دست دادند، خیابان شهدا نام گرفت. این خیابان در میان شهروندان آذربایجانی از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردارست و همواره با تاج گل هایی که مردم این سرزمین به پاس گرامیداشت و ادای احترام به این جانباختگان در راه سرزمین مزین گردیده. در این کوچه مقبره ها در یک راستا قرار گرفته اند و دیواره های خیابان با سنگ های مرمر پوشانده شده اند. در این مکان همچنین مقبره های برادران نظامی بریتانیایی که در اواخر جنگ جهانی اول جانشان را از دست دادند، یافت می شود.
البته در ابتدا این خیابان محل قرار گرفتن یک آرامگاه بود، آرامگاه بعد از به قدرت رسیدن بلشویک ها کاملا از بین رفت، اجساد توسط آنها به بیرون کشیده شد و پارکی تفریحی در آن محل ایجاد شد. این پارک به اسم رهبر بلشویک ها سرگئی کیروف (Sergei Kirov) نامگذاری شد و با تندیسی از وی مزین گردید. بعد از سقوط اتحاد جماهیر شوروی مجسمه و همچنین امکانات تفریحی پارک حذف شدند و این مکان بار دیگر به محل دفن قهرمانان تبدیل گردید. اولین قهرمانی که در این آرامگاه ابدی آرمیدند، قربانیان حادثه ژانویه سیاه سال 1990 باکو بودند. این آرامگاه همچنین به قربانیان جنگ قره باغ کوهستانی که از فوریه 1988 تا 1944 رخ داد، تعلق دارد. بر اساس برآوردها حدودا 15000 نفر در این آرامگاه دفن شده اند، آرامگاهی که بر روی یک تپه در جنوب شهر قرار گرفته و چشم اندازی تماشایی به دریای خزر ارائه می دهد. هر ساله هزاران نفر به نماد احترام و بزرگداشت یاد و خاطره افرادی که زندگی خود را در راه استقلال آذربایجان از دست دادند، از این آرامگاه دیدن می نمایند. با سوار شدن بر یک تراموا و پرداخت هزینه 20 سنتی می توان از تپه ها بالا آمد و به آرامگاه رسید.
شعله ابدی آرامگاه معمولا از تاج گل و حلقه گل های متعددی پر شده و توسط بسیاری از مقامات باکو بازدید می شود.
کوچه شهدا همچنین میزبان آرامگاه ابدی 1130 سرباز ترکیه است که در طی جنگ باکو با نیروهای بولشویک و ارمنی در سال 1918 کشته شدند. در مجاورت این آرامگاه مسجد شهدا به چشم می خورد، مسجدی که توسط ترک ها ساخته شده. آرامگاه شهدای ترکیه دارای فرمی شش ضلعی است که با سنگ های گرانیت قرمز پوشانده شده و یک هلال ماه سفید رنگ به نماد پرچم ترکیه در وسط آن قرار دارد.
نکته: خیابان شهدا به راحتی و با انجام یک پیاده روی از شهر قدیمی قابل دسترسی است.
در دنیای ما زیبایی و حیرت آور بودن گونه های مختلفی دارند، از عجایب طبیعی گرفته تا مواردی که توسط انسان ساخته شده اند، آثاری که هنوز پایدار هستند و یا اینکه به ویرانه تبدیل شده اند. فهرست این مقاله نیز حاوی برخی از زیباترین عجایب دنیاست. از بقایای تمدن های گم شده که برخی از آنها هنوز هم رمز آلود هستند، تا شهرهای دلربا و اشیا و عناصر خیره کننده در دنیای طبعیت، تمامی این عجایب همگی در فهرست مقاله ای که مطالعه خواهید کرد حضور دارند.
حتماً تا به حال نشنیده بودید که چه کارهایی از دست خودروهای کاروان بر می آید. برای همین در این مطلب بعد از جستجو در میان خودروهای کاروان، خودروهای پیکنیکی و نمایشگاه های خودروهایی که اندازه یک خانه مجهز هستند، به دنبال مدرن ترین موارد گشتیم. فقط این را بدانید دیگر دورانی که خودروهایی مانند تصویر بالا در خیابان ها وجود داشت گذشته است.
قاره آسیا در حقیقت بزرگترین و در عین حال پرجمعیت ترین قاره جهان به شمار می آید، به طور کل این قاره فضایی معادل 44.58 میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده است و باید بدانید که در این فضا 4 میلیارد و 164 میلیون نفر زندگی می کنند. قاره آسیا بطور کلی متشکل از 48 کشور مستقل، 6 کشور غیرمستقل و 6 کشور وابسته می باشد.
آلبانی در سال های اخیر یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری بوده است و دلیلی هم وجود ندارد که فکر کنیم به این زودی ها محبوبیت خود را از دست بدهد. این کشور حوزه بالکان سواحل زیبایی با آبهای زلال، شهرهای میراث جهانی یونسکو با کوچه های دلربا و تونل های زیرزمینی، همراه با مسیرهای پیاده روی فوق العاده در رشته کوه آکرسید (آلپ آلبانی) و موارد بسیار زیاد دیگری دارد.
مادرید شهری چنان سرشار از زندگی و فرهنگ است که به سختی می توان در چند پاراگراف حق مطلب را در مورد آن ادا کرد. از نظر هنری، این شهر دارای بهترین موزه های هنر قاره سبز است که در آنها شاهکارهای رنسانس و آثار مهم قرن بیستم منتظرند تا شما را مجذوب خود کنند، و در مقایسه با هر شهر دیگری در اروپا، جایگاه خود را دارد. بیایید بهترین کارهایی را که می توانید در مادرید انجام دهید، بررسی کنیم.
از قلعه های آجری قرمز در امتداد رودخانه ویستولا گرفته تا کلیساهای زیبای کراکوف، و از روستاهای چوبی کوه های تاترا گرفته تا تپه های شنی بادخیز ساحل بالتیک، لهستان پر از چیزها و کارهای جالب برای دیدن و انجام دادن است.لهستان یک مقصد گردشگری کمتر شناخته شده است و عاشق غافلگیر کردن و فراتر رفتن از انتظارات است. اگر علاقه مند به دیدن روی دیگری از اروپا هستید، اجازه دهید شما را به ۱۳ مکان برتر برای بازدید در لهستان ببریم.